tiistai 6. maaliskuuta 2018

Pitkänsillan tuolla puolen jossakin on Panemaa...


Renessanssinero, tähtiblogisti, kosmopoliitti ja trendsetteri Arde raportoi kaisaniemeläisbaarin etukäteenhypetetyn NEIPA-tempauksen aiheuttamasta traagisesta pettymyksestä; raportin perusteella on syytä epäillä kusetusta.

Pitkänsillan molemmin puolin liikkuva tk-henkinen baariraportti luonnehtii tempauksen järjestäneeltä kaisaniemeläisbaarilta "mopon karanneen käsistä ja harkintakyvyn pettäneen".

Järkyttävää episodia mielenkiintoisempi ja tärkeämpi on raportin otaksuma, että kaisaniemeläisbaarin harkintakyvyn pettämisen syy on Helsingikadulla hiljattain avatun Panema-baarin vauhdikas, salamasotamainen startti ja sitä seurannut valtakunnan pääkaupungin craftkalja-skenen totaalinen haltuunotto vaikkei omaa panimosetuppia vielä ole edes ajettu tuliasemaan; s.o. yleinen hämminki ja hyytävä pelko jäämisestä skenen rämettyvälle joutomaalle painopisteen siirryttyä armottomasti kauas Pitkänsillan pohjoispuolelle. Lieneekö samasta syystä Stadin Panimokin ryhtynyt putskaamaan baarinsa ilmettä.

Mikä lienee syy ja mikä seuraus, Arden hellittämätön Panema-aiheinen baariraportointi on ollut haltioituneisuudessaan kiihkeästi tupakoivan, nykyaikaa etsivän ja herkeämättä maailman pulssia tunnustelevan Olavi Paavolaisen matkaraporttien luokkaa; myös valtakunnan pääkaupungin ykköslehti Gelzinskaja Pravda hehkuttaa tuoreessa NYT-liitteessään Panemaa baarina, jonka hikisessä eteisessä tungeksivat nykyään kaikki...!

                    Kuva: Arde "Ari" Juntunen




2 kommenttia:

  1. Hei! Onko Small scale brewing-teosta mahdollista ostaa jostakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lieneekö kiinnostuksesi antikvaaris-bibliofiilista laatua. SSB:sta on jo reilut 20 vuotta! Se on oman aikansa tekele, jota ei onneksi ole ostettavissa mistään, ellei joku, vaikkapa tähtiblogisti Arde halua luopua omasta kappaleestaan.

      Toisaalta, suosittelen vähintään yhtä milenkiintoista ex. pääministeri Ahti Karjalaisen Kotimaani ompi Suomi -teosta, jota näkee usein antikvariaattein halpalaatikoissa 0,5-1 eurolla.

      Poista